4 steg för att gå få från passiv till aktiv drömmare!

Dreamer_01Är du en passiv eller aktiv drömmare!

Drömmer du om att vinna 1 miljon kronor men köper inte lotten? 

Sneglar du på andra som ”lyckas” men tänker – det skulle jag aldrig klara!

Låter du tänkandet kring resurser stoppa dig? 

Varför? 

Det enda sättet att lyckas är att sätta igång. Det första steget är att acceptera misslyckanden på vägen.

Jag aktiverade mina drömmar om egenföretagande för fem år sedan. Jag hade då en kollega som sa till mig ”det funkar aldrig att kliva in som konsult i sälj- och ledarskapsvärlden med bara sin egen kunskap. Det krävs mängder med certifiering”!

Kanske behöver man vara en aning naiv för att lyckas, än sen då! Och vad är att lyckas?

Det finns ett par saker som är viktiga för att gå från dröm till handling! 

1. Resultat:

Vad är det du tror på och hur ser ditt resultat ut. Definiera och bryt ner i delmål. Jag brukar säga att det är bättre att ha stora drömmar och små planer än tvärtom.

2. Agera:

Det händer inget om vi inte aktiverar våra tankar. Om vi inte köper lotten eller ställer frågan ” får jag lov?” Kan vi skapa din lösning som leverantör?. Vad är det första du ska göra för att nå ditt delmål? Aktivera så många sinnen som möjligt. Hur vet du att du har nått ditt delmål? Hur känns det och vad ser du framför dig? Skapa känslan att dit vill jag! Samla kraft och börja göra!

3. Feedback:

Vilken återkoppling får du på det du agerar på? Vad säger vågen? Vad säger chefen, kollegan eller kunden? Ser du feedback som något att utvecklas ifrån eller ser du det som svart eller vitt? Rätt eller fel, bra eller dåligt. Gör inte det i så fall! Se det som en GPS som visar om du håller riktningen eller behöver justera.

4. Flexibilitet:

Om du har ett flexibelt förhållningssätt till lösning är sannolikheten större att du kommer att nå dina resultat och tom överträffa dem. Om din feedback säger att du behöver justera, tänk kreativt. Vad har du inte tänkt på tidigare och vem kan hjälpa dig att fylla på din kreativitet? Kunden, chefen eller kollegan? Frun eller mannen? Barnen? För dig som arbetar med försäljning är kunden en otroligt kraftfull källa till att tänka nytt. Involvera kund och sätt på dig kundens glasögon. Vad ser du då? Vad råder kunden dig och på vilket vis utvecklar det er tillsammans.

När du har kört 1-4 så börjar det om igen. Justera ditt resultat så att det är fortsatt motiverande och skoj. 

Har du skoj på vägen och har en struktur för att följa vägen mot mål så blir det så mycket roligare. Involvera andra på resan och fira framgång! Var nyfiken på beteenden som funkar bra respektive mindre bra.

Det är häftigt att aktivera drömmar och kom ihåg att din dröm är din! Värdera den inte som stor eller liten. Äg den men aktivera den!

Lycka till!

Katarina

Sälj- och ledarskapstränare som guidar dig på vägen mot nya resultat!