65 000 tankar i massiv seriekrock!!

confusion_3

“Jag vaknar klockan 04.00 på natten och känner mig redo att gå till jobbet och göra skillnad”. Då har tankarna snurrat länge nog…..

Är känslan bekant? Kanske väcks du ännu tidigare av en gnagande förvirring? Kanske somnar du i en inre frågeställning och vaknar i en annan, med en kropp som krampar och gör sig påmind om kraven du dagligen ställs inför.

Jag möter varje vecka chefer och ledare som känner en stor förvirring och utmaning i sitt ledarskap. Inte så mycket i oro för att det som görs är dåligt. Snarare en förvirring i om valen av insatser och prioriteringar är rätt för att nå nödvändiga förändringar i organisationen. Denna vecka en kvinna som vaknar mitt i natten och vill gå till jobbet. Plikttroget och målmedvetet, men icke skonsamt för hälsan!

Det är lätt att hamna i denna känsla. En känsla av att alla tankar hamnar i en massiv serickrock. I det tillståndet kliver reptilhjärnan in och vi gör som vi brukar göra. Det är ju trots allt tryggt och bekant. Vi skjuter på förändringen till imorgon och fortsätter att krampa tills vi vaknar tidigt nästa morgon.

Min egen seriekrock (tankemässig) känns påfallande aktuell när jag dagligen fullkomligt slukar alla goda tips om hur jag ska arbeta med social selling, content marketing, ha en Linkedin profil som skapar följare, blogga personligt, säkerställa att jag finns på både Twitter och ……… . Frågan är om jag blir klokare av att sluka allt och bygga övertygelser i en takt som IKEA säljer Billybokhyllor! Jag ställer mig själv frågan om hur jag kommer till handling? Konsten att gå från NICE TO KNOW till NEED TO KNOW! Det är då det händer grejer!

Detta egenupplevda tillstånd skapar en nyfikenhet hos mig själv. För när det känns som om möjligheterna är oändliga, kan det kännas overkligt att ens ta det första steget. I vilken riktning är det och vart leder det?

Jag är ödmjuk inför känslan, då det är precis det som många av mina kunder själv upplever innan de beslutar sig för att ta extern hjälp och sortera ut frågeställningarna som så ivrigt knackar på dörren!

För egen del kom min räddningspatrull till undsättning i samma sekund som jag beslöt mig för följande 3 steg, som jag vill dela med mig av: :

  • Sätt prioritetsordning på VAD som är viktigast där du står just nu och vilka resultat du vill uppnå på lång respektive kort sikt. Gör inte allt på samma gång. Var selektiv och realistisk!
  • Ta hjälp av expert i din aktuella frågeställning. I mitt fall handlar det om de många möjligheterna att via sociala medier synas som konsult. I ditt fall handlar det kanske om att öka kundtjänst förmåga att gå från ordermottagning till sälj, eller motivera en hel säljorganisation till ett nytt arbetssätt med ett tydligt säljledarskap. Oavsett vilket. Ta hjälp – och gör det NU! Vänta inte! Boka! 
  • Spärra tid i kalendern för egen kompetensförstärkning och att läsa allt intressant som du vill ta del av. Att göra allt samtidigt blir sällan bra – det skapar ytterligare inre stress och splittrar fokus.

Lycka till !

/Katarina