Att samla nej – i jakten på ett JA!

Vikten av rätt mental inställning är väl känd på många plan. Inom såväl idrottens värld som personlig utveckling. Är du liksom jag nyfiken på hur mycket längre man kan komma på vägen mot blomstrande affärer via tankens kraft och mentala övertygelse? Inte sällan är man själv sin största motståndare! OM…man redan från början har övertygelsen om att “det kommer inte att gå”, “jag är inte tillräckligt konkurrenskraftig” eller “vi är för dyra”, har redan  största möjliga mentala hinder för framgång skapats.

Säljgurun Bruce King, menar att de bästa säljarna är de som lär sig att hantera ett NEJ i jakten på ett JA!! De jagar sitt JA med hunger och ser på NEJ med nyfikna ögon, utan att ge upp. De korrigerar och tar ut ny riktning. De ser inte hinder som ett stop utan funderar istället på en lösning för att få sitt JA!

Vad de i själva verket gör är att de gör en omramning av innehållet. Klokt och stärkande! I traditionella affärer är det snabba affärsprocesser som gäller, volymer och standardiserade lösningar för att skapa värdet hos kund. Tänk kraften i en säljkår som jagar NEJ och därmed närmar sig ett JA med stormsteg! Ett säljteam som vill och vågar med entusiasm.

I den komplexa affärens värld blir det minst lika viktigt att inte stanna upp för att det kommer ett NEJ i vägen. Se det som en signal för att ha stora öron och nyfikna ögon och fortsätta en långsiktig process för ett JA!

Så vilken säljorganisation vill du tillhöra eller leda? Den som stannar vid rödljus (Ett nej) eller den som växlar upp för att få grönt ljus.

Vår breda kunskap inom sälj, kommunikation och mental träning gör att vi idag lyckas skapa säljteam som VILL mycket och som nyfiket lyfter blicken! Det väntar ett JA bakom hörnet!