Det finns inga misslyckanden…

feedback

…DET FINNS BARA FEEDBACK! 

Det är en konst att se förluster, eller misslyckanden om vi vill kalla det så, som utvecklande. Som feedback som ger oss möjlighet att göra om och göra rätt. Att jobba för en affär, lägga kraft och resurser, tankar och känslor, på att matcha kundens önskemål med en offert som tar oss i mål. Ibland går vi i mål som etta, ibland två. Skillnaden som gör skillnad är att se på kraften i den feedback vi får av att vara tvåa för att nå hela vägen fram nästa gång. “Hem” och justera, anpassa och ta fart igen i nästa möjlighet.

Förra veckan fick jag fantastisk återkoppling från en kund som jag verkligen ville arbeta tillsammans med i en Sales Academy. Ett upplägg som jag visste skulle överträffa kundens förväntan. Av 4 leverantörer var vi 2 kvar när ledningsgruppen skulle ta beslut. Jag föll på mållinjen. Trist – men ändå….Jag tror att det är bra att falla på mållinjen ibland. Det smärtar för stunden, det vore konstigt annars! Den professionella kunden gav mig en återkoppling som fick mig att känna mig som en vinnare ändå. Jag kände mig stolt och valde att se på resan fram till andra plats. Ett upplägg som kunden verkligen ville ha, som ligger i tiden, som knyter ihop säljutveckling och beteendeförändring på ett och samma plan.

Kundens val föll på den stora leverantören med ett färdigt engelsk översatt material. Förmodligen ett korrekt val denna gång. Jag kommer att följa kundens framtida resa med spänning och glädje och har nya mål i sikte. Tack vare fantastiskt feedback. Tack Eva!