Kraschar du under julgranen?

img_5483De sista skälvande dagarna innan julledigheten kan man känna spänningen i luften. Högspänning! Något är på gång! Röda rosiga kinder som antingen beror på för mycket glögg eller är ett resultat av att hinna med både luciatåg, föräldrafika på dagis, utvecklingssamtal och sista rycket för att hålla säljplan. Härliga december! En månad för oss som älskar tempo och full fart. En farlig månad för alla som inte känner in kroppens signaler på att allt går fort. För fort!

Som konsult kliver jag in och ut ur fantastiska organisationer och jag imponeras över hur många ledare som verkligen gör sitt yttersta för att mixa krav på förväntan med att bekräfta och se medarbetare. För det är helt avgörande om man ska få alla att gå i mål så här i slutet av året. För det är i december det gäller. Eller? Året har ju trots allt 11 månader! Så vad är det som gör att vi spurtar i mål?

Jag gillar att läsa av nyanser och mentala övertygelser som skapas av olika ord. Eller rättare sagt, känslan och verkligheten vi skapar av de ord vi väljer. Men vilken verklighet skapar våra tankar och ord egentligen? Vad skapar vi för känsla när vi tex säger: Jag VÅGAR ta betalt för min tjänst (det upplevda kundvärdet) alternativt “jag VILL ta betalt för mina tjänster! För mig är den stora avgörande skillnaden att vi matar vårt omedvetna med någon form av frågeställning i det första alternativet. Varför skulle jag inte våga det? Vad hindrar mig? I det andra alternativet är vår viljeriktning positiv och vi matar hjärnan med positiva signaler.

December månad är full av måsten. En del måsten som vi skapar själv och som påverkar vårt mående. Så glöm nu inte bort vad det är du VILL fylla din ledighet med. Just do it, fundera inte så mycket! Bort med stressande tankar och njut! Varje gång du säger “nu måste jag….” så stanna upp och fråga dig själv. Är det något jag verkligen MÅSTE eller är det något jag VILL! Se till att inte krascha under julgranne – nu när du kommit hela vägen i mål. Bra jobbat!

God Jul på er alla, ser fram emot att höras igen efter julledigheten!