Lycklig eller lyckad? Eller både och?

 

Jag coachar flera klienter som pga deltidspermission just nu befinner sig i ett vakuum med massor av frågeställningar som de vill lösa. ”Vem är jag när jag inte arbetar”? ”Duger jag som jag är”? ”Jag jobbar mer än någonsin om man räknar in antalet timmar som jobbfrågorna snurrar i huvudet. Hur kommer jag ur detta ”Jag får så dåligt samvete för att jag är ledig”. ”När ska någon komma på mig att jag kanske inte behövs i höst”?

Det är helt naturligt att man ställer sig dessa frågor. Många har inte haft en sjukdag på 12 år och ska plötsligt slå på off-knappen 3 dagar i veckan utan dåligt samvete. Tillåta sig att snooza på morgonen och dricka kaffet utan att sätta det i halsen i jakten på klockan.

Det kallas förändring. Och oönskad förändring är svårt och sätter igång väldigt mycket frågor som vi matar vår hjärna med. Jag skulle vilja ge några tips på vägen:

  • ACCEPTERAfrågorna som dyker upp i ditt huvud och dumförklara dem inte? Men välj vilken kraft du ska lägga på att svara på dem.
  • Tillåt dig själv att skapa tid för REFLEKTIONunder denna tid som ges dig. Ur reflektion kommer insikter och ur insikter kommer många svar. Men tvinga inte fram dina lösningar. Hitta tid och rum där du får bäst möjlighet för reflektion.
  • Gör saker som gör dig GLAD! Och tillåt dig själv att få ägna dig åt det utan att få dåligt samvete. Snickra en blomsterlåda eller läs en bok utan att öppna emailen och kolla Linkedin samtidigt! Säg till dig själv att det är ok!
  • SKAPA NYA SANNINGAR! Kanske är denna paus det bästa som kunde hända dig mitt i livet. Ta vara på nuläget och ta vara på dig själv! Säg det högt till dig själv tillräckligt många gånger så att du skapar en ny sanning. Motsatsen är att se dig själv som ett offer med tankar kring en mörk framtid. (observera att jag inte ber dig säga att Corona är det bästa som kunde hända, det menar jag verkligen inte).

Keep up

Katarina