Prisa den som sig bör – Alla!

Unknown“Vad vore julen utan dina revbensspjäll farbror Peter!  Årets höjdpunkt- grymt goda!!! Finns det mer? “

Det som slår mig i skrivande stund (samtidigt som jag städar toaletten inför julafton och Peter lagar de fantastiska revbenssjällen) är att julen är ett lagarbete. Allt härligt förarbete, inköp, städning, barnens fina julkläder etc. Det finns en del att fylla tiden med.

Det som också slår mig är att detta teamarbete liknar det vi ser i säljorganisationer. Alla har vi olika roller, före-under och efter målet. Precis likadant ser det ut i ett fotbollslag med allt från en stabil backlinje till den vassa anfallaren. För att inte tala om den ständigt lika säkra målvakten.

Det är då tanken slår mig. Julen innehåller massor av “fällor” där vi prisar några få saker men tenderar att glömma helheten. Lagbygget, ansträngningarna,förväntningarna, tårar och svett. Precis på samma sätt som vi tenderar att göra i arbetslivet i ivern att hitta drivkraften hos medarbetarna. Årets säljare eller årets spelare! Ofta de personer som har en speciell funktion eller tilldelad roll. Kanske genomförare, anfallare eller ansvarig för företagets viktigaste kund. Individuella utmärkelser i all ära, samtidigt som jag vill slå ett slag för att premiera lagbyggen. Då blir alla sedda och i samma stund börjar framgången.

Med det sagt ska jag gå och göra gräddstuvad grönkål. Inte säker på att jag får bekräftelse för städade toaletter när vi sitter på julfirande med härliga familjen!

God Jul på er alla och tack för att ni varit med under året!