Stå upp för vad du säljer!

Tänk dig att komma hem efter en dag på jobbet. En bra sådan även om tröttheten gör sig påmind. I brevlådan hittar du senaste

tumblr_n9qb9oDO1O1txjrk9o1_1280numret av den bästa tidningen du vet att förlora dig i. En liten stund på soffan. Innan alla måsten. Din stund, din och tidningens!

Nu är jag på väg att tappa alla småbarnsföräldrar..En stund på soffan? Tjena!! En idyll kanske! Men låt oss i alla fall leka med tanken!

Om jag fick uppgiften att sälja tidningar som telefonsäljare så skulle jag lätt jobba på känslan av en god stund med en tidning av bästa innehåll!! Dessa säljare har jag ännu inte mött i egenskap av köpare! Tyvärr!!

Jag har däremot mött säljare av olika tidsskrifter som vill få mig att köpa en prenumeration pga av presenterna som jag får på köpet. Helt utan anknytning till tidningens innehåll. Jag har heller ännu inte mött någon som har samma inlevelse för tidningen och dess innehåll som de har för den tillkommande handduken eller ljuslyktan. Hallå!! Vad är det ni säljer egentligen?? Kom igen och stå upp för det som är kärnprodukten och presentera sedan tilläggen som en ”extrakrydda”. Gör en nyfiken kund köpbenägen! Få kunden att känna sig lycklig över att du ringde med ditt erbjudande. Skapa ”vill ha” känslan så att kunden längtar efter tidningen i brevlådan. !

För 5 minuter sedan pratade jag med en säljare av bredband. Bredbandet ville han bara kort prata om, för att rusa in till gåvan i form av en ipad! Varför? Svaret är enkelt! Han tror inte själv på bredbandet tillräckligt starkt för att kommunicera en övertygelse och känsla. Kärnprodukten är sekundär till ”gåvan” (det finns inga gåvor!!).

Att sälja är krävande och det förutsätter att man tror på sin produkt. Det förutsätter också att man tror på sin egen förmåga. Träna på båda dessa delar så kommer ”gåvan” att bli den krydda som gör kunden lyrisk!

Träna på detta och du kommer gå vinnande i säljracet!! Ett bättre alternativ än att sitta kvar i soffan med 200 ljuslyktor och ipads som hyllvärmare!
Lycka till!

/Katarina