Vem får din gåva?

Det sägs att 90 % av all feedback får vi före 6 års ålder. Och feedback, att ge och ta konstruktivt, står högt på alla organisationers agenda.

Vi vet att vi växer av det och att det är bränsle för självinsikt. Så hur nära ”obehaglig” feedback vågar vi gå? Feedback där vi känner, ”detta skulle jag vilja säga, men det blir för tufft och jag har inte kontroll över följderna”. Jag tror att just en sådan övning är bra att göra för egen del när man kommer tillbaks från mötessituationen/tillfället när man känt så. Skriv ner det du sett, ringa in vad som håller dig tillbaks från att ta upp det, formulera feedbacken så att det är konstruktivt och ha det med till kommande situationer för att vara förberedd. Alternativt be att få en stund med medarbetaren för att backa tillbaks till situationen och ge den konstruktiva feedbacken. Och kom ihåg att skapa ditt eget bästa tillstånd inför mötet!

Att ge feedback handlar aldrig om att knäcka någon. Men att inte komma riktigt nära i sin feedback kan vara förvirrande för mottagaren. Och kom ihåg, feedback är en gåva! Och något vi växer av!

Lycka till!

/Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.